Attitude Sports mukana “Lasten Liike”-pilottihankkeessa

7.9.2015

Attitude Sports mukana “Lasten Liike”-pilottihankkeessa

Attitude Sport on mukana Fazerin ja Valon käynnistämässä pilottihankkeessa “Lasten Liike”: Attituden valmentajat pitävät voimistelutunteja joka perjantai kahdella Vantaalaisella koululla tavoitteena tutustuttaa lapset voimistelun maailmaan matalalla kynnyksellä.

Valon uutinen aiheesta:

Fazer ja Valo käynnistävät valtakunnallisen pilottihankkeen, joka tarjoaa alakoululaisille monipuolista liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa koulupäivän jälkeen. Syksyllä alkavaa pilottihanketta pääsevät testaamaan yhteensä kymmenen alakoulua, jotka sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Vantaalla.

Lasten Liike on alakoulujen ja seurojen yhteistyössä toteuttama liikunnallinen iltapäiväkerho, johon kaikki lapset ovat tervetulleita. Fazerin ja Valon suunnittelemassa konseptissa alakoululaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin koulun jälkeen pidettävässä, maksuttomassa iltapäiväkerhossa. Lasten Liike -hanke vastaa tärkeään haasteeseen saada liikunta luontevammin osaksi koulupäivää ja eri toimijat työskentelemään tiiviimmin yhdessä.

Fazerin, Valon ja kymmenen pilottikoulun lisäksi mukana on iso joukko urheiluseuroja, lajiliittoja ja pilottikoulujen kunnat. Kerhojen ohjauksesta vastaavat pilottikaupunkien paikalliset urheiluseurat Helsingissä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Vantaalla.

”Hankkeen avulla voimme tarjota lapsille mahdollisuuksia kokeilla uusia liikuntalajeja ja tuoda heille lisää mielekästä tekemistä heti koulupäivien jälkeisiin iltapäiviin. Uskomme, että liikunnalliset iltapäiväkerhot myös lisäävät alakoululaisten yhteisöllisyyttä ja viihtymistä. Meille on tärkeää, että tämä hanke tuo lasten iltapäiviin harrastusmahdollisuuksia lähelle ja valmiiksi tuttuun ympäristöön, mahdollistaen myös enemmän yhteistä aikaa perheiden iltoihin”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kuvailee pilottihanketta.

Toiminta käynnistyy syyskuussa ja kestää kymmenen viikkoa. Yhteensä pilotin piirissä on noin 400 lasta. Pilottihankkeen aikana Fazer ja Valo keräävät kokemuksia, varmistavat toiminnan laadun ja saavat käsityksen toiminnan vaikuttavuudesta.

Uudenlainen iltapäiväkerhotoiminnan konsepti

Fazer on ollut konseptin suunnittelutyössä vahvasti mukana ja toimii myös sen taloudellisena mahdollistajana. ”Haluamme hankkeen avulla kohdistaa tukeamme isommalle joukolle ja samalla olla vaikuttamassa meille tärkeään teemaan, lasten hyvinvointiin. Haluamme myös osoittaa yksityisen sektorin merkityksen lasten liikunnan tukemisessa”, Fazerin Cristoph Vitzthum jatkaa.

Konseptin kehittämisen taustalla on erityisesti tietoisuus lasten liikuntamäärien pienenemisestä. Myös uuteen hallitusohjelmaan tehdyt kirjaukset ”Tunti päivässä” -otsikon alle osuvat hyvin yhteen Lasten Liike -hankkeen kanssa. Fazerille ja Valolle hallitusohjelman kirjaus liikunnan lisäämisestä koulupäiviin näyttäytyy mahdollisuutena osallistua ison yhteiskunnallisen asian ratkaisemiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että erilaiset toimijat voivat tulla mukaan entistä tiiviimmin toteuttamaan mahdollisuutta lisätunnin saavuttamiseksi esimerkiksi ennen tai jälkeen koulupäivän.

”Olemme innoissamme yhteistyön alkamisesta. Lasten liikuntamäärät ovat laskeneet dramaattisesti ja kehittämämme iltapäiväkerhotoiminnan tavoitteena on, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus innostua liikunnasta. Hankkeen – sekä Valon ja urheiluseurojen – kannalta on hienoa, että Fazer mahdollistaa tämän tärkeän toiminnan toteutumisen taloudellisesti, suunnittelee kanssamme kokonaisuutta sekä tuo ohjelmalle näkyvyyttä omissa kanavissaan ja verkostoissaan”, kuvaa Valon pääsihteeri Teemu Japisson.

Mukana kouluja ympäri Suomea

Kymmenen viikkoa kestävässä pilotissa ovat mukana Pukinmäen ja Pohjois-Haagan koulut Helsingissä, Kytöpuiston ja Länsimäen koulut Vantaalla, Liipolan ja Kariston koulut Lahdessa, Kesämäen ja Lauritsalan koulut Lappeenrannassa sekä Oulunlahden ja Lintulammen koulut Oulussa. Riippuen paikkakunnasta, lapset pääsevät kokeilemaan mm. voimistelua, lentopalloa, suunnistusta, purjehdusta, lumilajeja, tennistä ja erilaisia mailapelejä, yleisurheilua, jalkapalloa, pesäpalloa, golfia ja kamppailulajeja.